Coquilles met pastinaak crème

Ingrediënten 4 personen

  • 250 gram pastinaak
  • 50 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • zout
  • 1 foelie
  • 12 verse coquilles
  • peper en zout
  • Olijfolie of boter
  • 50 gram walnoten
  • 25 gram waterkers

Instructies

  1. Schil de pastinaak en snijd in blokken. Doe in een pan met slagroom, melk, foelie en een snuf zout. Kook in ongeveer 20 minuten gaar, vis foelie er uit en pureer met ongeveer de helft van de melk en room tot een gladde crème. Doe in een steelpannetje om later weer op te warmen.
  2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Dep de coquilles droog en bestrooi met zout aan beide kanten. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie/boter en laat flink heet worden. Bak de coquilles in 3 sessies, maak tussendoor de pan schoon. Bak ze 30 tot 45 seconden per kant, zodat ze karameliseren maar niet stoven.
  4. Maak borden op met warme pastinaakpuree, coquilles, waterkers en walnoten. Druppel er een beetje olijfolie overheen en maal verse zwarte peper er over.