Snelle couscous salade

Ingrediënten 4 personen

  • 400g couscous
  • Sap van 1 citroen
  • 350g gegrilde rode paprika (in olijfolie), uit een potje, uitgelekt en in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, zaadlijsten verwijderd, in blokjes van  ½ cm
  • 300 gram Cherry tomaatjes(meer kan altijd)
  • 1 ½ kleine rode ui fijngesnipperd
  • 200g feta of iets meer, in blokjes van 1 cm
  • 340 zwarte olijven (of iets minder en dan kalamata olijven)
  • 2 Grote handen bladpeterselie, fijngesneden
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1/2theelepel kaneel

Instructies

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wij mengen de kruiden als  komijn, koriander, kaneel toe aan de droge couscous voor je het hete water erop giet. Als dat klaar is besprenkel je de korrels met olijfolie en citroensap en voeg je zout en peper toe. Ga losjes met een vork door de couscous om de korreltjes te scheiden. Laat even afkoelen en ga er nogmaals met een vork doorheen.

Terwijl de couscous nog warm is (maar niet heet meer), of helemaal afgekoeld, voeg je paprika, komkommer, ui, feta, olijven, tomaten en peterselie toe en schep je alles voorzichtig om tot het goed gemengd is. Proef, voeg meer zout en peper toe als dat nodig is en besprenkel met wat extra olijfolie als de couscous te droog is. Dien lauwwarm op, of op kamertemperatuur.