Feta pasta van Laila

Ingrediënten 4 personen

  • 400 gram penne (of andere pasta)
  • 2 blokken feta
  • 500 gram kerstomaten
  • 2/3 tenen knoflook
  • Handje Griekse Kalamata/zwarte olijven
  • 1 citroen
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Chili vlokken naar smaak
  • Zwarte peper uit de molen
  • Olijfolie
  • Verse basilicum

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verdeel de kerstomaten over een ovenschaal en meng ze met wat van de olijfolie, zout en peper (zorg dat alle tomaten goed bedekt zijn met olie). Leg het blok feta in het midden van de ovenschaal. Knijp de citroen uit boven de schaal en leg ‘m er knus bij. Plet de tenen knoflook en gooi ze met schil en al in de schaal. Verdeel ook de olijven en rode ui over de ovenschaal.
  3. Bestrooi de feta met de gedroogde oregano en chili en druppel de rest van de olijfolie eroverheen. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Verhoog de temperatuur van de oven daarna naar 225 graden en laat nog 10 minuten bakken.
  5. Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven en haal de tenen knoflook (Hou je van knoflook? Zorg dan dat je de tenen gepeld in de ovenschaal doet en meng ze lekker door de pasta, dat doe ik ook altijd) en de citroen eruit. Schep de inhoud van de ovenschaal door elkaar zodat er een saus ontstaat. Meng de gekookte pasta erdoorheen en maak af met de verse basilicum.

Ps. Mocht je de de saus iets dunner willen hebben, doe dan een kleine scheut passata door de saus.